fbpx

3 Apps die je moet gebruiken met Thuiswerken

Gebruik jij specifieke apps voor het thuiswerken? Zo niet, dan wordt het tijd daar eens serieus naar te kijken.

We kennen allemaal de verhalen van apps die ons afleiden van het thuiswerken. Maar naast de apps die je afleiden, zijn er ook apps die er voor zorgen dat je juist beter gaat werken.

Zo zijn er apps die structuur brengen in het thuiswerken en helpen tegen afleidingen. Het zijn dé systemen die je ondersteunen in optimaal werken. 

Hieronder ontdek je mijn drie favoriete apps die die ik constant gebruik. Ik zou niet meer weten wat ik zonder deze apps moet. 

1. Notion – hét alles-in-één thuiswerksysteem 

Ken je Notion al? 

Nog niet? 

Laat dan nu alles uit je handen vallen en maak direct een (gratis!) account aan bij Notion

Notion is hét systeem waarmee je alles in je leven organiseert. Het maakt van je leven een schaakbord waarin je precies weet wat je volgende zet moet zijn. Perfect tijdens het thuiswerken.

Notion vervangt alle systemen die je nu gebruikt voor: 

  • Takenlijstjes
  • Journalling
  • Planning
  • Informatieverzameling

En nog veel meer dan dat. 

Laat je niet afschrikken door alle mogelijkheden. Je kan Notion al gebruiken voor een simpele pagina. En als je er eenmaal aan toe bent kan je er zo een uitgebreide zogeheten “relationele database” van maken. 

Als je er klaar voor bent om alles te leren wat Notion te bieden heeft, dan raad ik je aan om de video’s van August Bradley te kijken. Door zijn video’s heb ik van Notion letterlijk mijn levenssysteem gemaakt. 

2. Freedom – Blokkeer al je afleidingen tijdens het thuiswerken 

Hoe vaak ben jij afgeleid van social media en andere apps? Waarschijnlijk te vaak.  

Je bent waarschijnlijk zo verbonden met je smartphone dat je deze inmiddels gebruikt zonder dat je het door hebt.

Soms heb je wat hulp nodig. Iets waardoor je goede intenties niet kunnen mislukken.

Een app zoals Freedom is daarvoor de oplossing. Met deze app blokkeer je alle afleidingen tegelijk op je computer en smartphone. 

Je stelt via Freedom eenvoudig sessies in waarmee je apps blokkeert. Tijdens een sessie kan je met geen mogelijkheid deze apps gebruiken. Elk zwak momentje word je onmogelijk gemaakt om afleiding te zoeken.

Is het niet wat kinderachtig om dit te doen? 

Misschien. Maar het werkt.

De meest productieve mensen ter wereld gebruiken zulke apps. Zij zijn niet zomaar zo productief Zij zijn niet alleen gedisciplineerd, maar zorgen er ook voor dat ze maximaal hun discipline benutten. 

Dus, wees ook slim (en lekker kinderachtig) en maak het jezelf makkelijk. 

3. Pomodoro App – Een pomodoro timer voor het thuiswerken

Ik werk de hele dag met de Pomodoro methode.

De pomodoro van de tomaten?

Ja, daar komt het woord vandaan. Maar dan niet de echte tomaten, maar de tomaten kookwekker. 

De pomodoro methode is een manier van werken. Het schrijft voor dat je 25 minuten aaneengesloten werkt in volle focus, gevolgd door vijf minuten rust.

De meest gestelde vraag hierover die ik krijg is: hoe begin ik hiermee? 

Mijn antwoord: met een simpele pomodoro timer.

Hiervoor gebruik ik de online Pomodoro App. Hier zit de hele pomodoro methode in verwerkt, zonder onnodige toeters en bellen. 

Met welke app moet ik beginnen om beter thuis te werken?

Het makkelijkste is om te beginnen met de Pomodoro App. Deze methode begrijp je binnen vijf minuten. De app snap je binnen een minuut. Een kleine investering die zich direct terugbetaalt. 

Vervolgens zou ik kijken naar de andere twee apps, Notion en Freedom. Deze vragen iets meer tijd om te leren. Maar laat dat je niet ontmoedigen. Beide apps geven je meer tijd terug dan ze kosten.

Notion heeft voor mij de grootste impact gehad op mijn leven. Dat is hét systeem wat ik lange tijd zocht.

Succes met je tijd terugkrijgen! 

Hi, ik ben Jos Loock

Een ondernemer die gepassioneerd is over optimaal leven.

Via Leventje.nl deel ik mijn meest waardevolle inzichten na 10+ jaar onderzoek en €100.000+ aan investeringen in zelfontwikkeling. Deze haal ik vanuit tijdloze wijsheden zoals het stoïcisme, de beste mentoren en mijn ervaringen binnen het ondernemerschap. 

Buiten Leventje.nl ben ik oprichter en eindverantwoordelijke van Proces Bouwers. Hier houd ik me dagelijks bezig met het optimaliseren van grote organisaties.

Wil je als eerste mijn nieuwste inzichten ontvangen? Laat hieronder je mailadres achter. 

Jos Loock - Portret Foto

Mijn nieuwste inzichten ontvangen in je mail?

Mijn contacten ontvangen een mail als ik een nieuw inzicht heb. Wat mij uren heeft gekost, voor jou in minuten verwerkt. Je ontvangt nooit spam. 

Je bent succesvol toegevoegd!