fbpx

Waarom succesvolle mensen dezelfde kleren dragen

Is het je weleens opgevallen dat veel succesvolle mensen vaak dezelfde kleren dragen?

Van presidenten tot ondernemers kiezen voor een standaard als het gaat om hun kleding. Het hele jaar door lijkt het alsof ze zich niet omkleden.

Een mooi voorbeeld hiervan is Steve Jobs. Zoek maar eens op google naar afbeeldingen van hem. Vrijwel altijd staat hij in een spijkerbroek met een zwarte coltrui.

Waarom?

Omdat het dragen van dezelfde kleding heel veel voordelen met zich meebrengt! En welke dat zijn ga ik je nu vertellen.

1. Meer energie

Wist jij dat het maken van een keuze mentale energie kost? Wist je ook dat deze energie beperkt is?

Onderzoekers hebben dit getest door mensen een dag te laten shoppen. Vooraf en achteraf lieten ze iedereen een test maken. Wat bleek? Na een dag shoppen scoorde iedereen aanzienlijk lager op de test. De onderzoekers verklaarden dit door de mentale energie die verloren ging met alle keuzes voor kleding die dag.

Dat is de reden dat het na een dag werken heel lastig is om ‘s avonds nog productief te zijn. Elke keuze die we maken op een dag kost energie en deze raakt op. Op het moment dat onze energie op is, dan kiezen we voor de makkelijkste weg.

Het probleem dat daarmee ontstaat is dat de keuze voor de makkelijkste weg vaak de verkeerde weg is. Het is ontzettend belangrijk dat we op het juiste moment de juiste keuze maken.

Om ervoor te zorgen dat we genoeg energie hebben voor belangrijke keuzes moeten we voorkomen dat we energie verspillen aan onbelangrijke zaken. En voor veel succesvolle mensen is het kiezen van kleding een voorbeeld hiervan.

Door zich niet druk te hoeven maken over hun kleding voor die dag blijft er energie over voor hun belangrijke zaken. De dingen die daadwerkelijk een verschil maken in hun leven.

Wil je dus meer energie overhouden voor belangrijke dingen? Denk er dan eens over na om je kledingkeuze te vereenvoudigen.

2. Minder tijd kwijt

Hoe vaak heb je voor de kast gestaan en wist je niet wat je wilde aantrekken?

Waarschijnlijk heel vaak. Logisch, je wil er toch goed uitzien?

Maar hoe vaak gebeurt het dat je toch datgene kiest dat je als eerste wilde aan doen?

Dat zijn allemaal verspilde minuten. Niet erg als het een keer gebeurt, maar als dit je standaard is, dan telt dat in een jaar flink op.

Het bespaart een hoop tijd als je geen keuze hoeft te maken elke ochtend over je kleding. Deze tijd kan je vervolgens gebruiken voor iets dat energie oplevert.

3. Minder stress

Wist je dat een keuze stress op kan leveren?

Let maar eens op als je voor een keuze staat. De keuzes die je afweegt tegen elkaar kunnen een vervelend gevoel geven.

Hoe heerlijk zou het zijn als je eenvoudig deze stress kan verlagen?

Kledingkeuze brengt enorm veel stress met zich mee. We kennen allemaal de voorbeelden wel van frustraties bij het aankleden.

Als er geen keuze is om te maken kan er ook geen stress bestaan.

En nu? Lelijk en saai door het leven?

Nee absoluut niet!

Neem voor een keer de tijd om na te denken over jouw kledingstijl. Wat vind je mooi? Wat past bij je? Wat wil je uitstralen? Vervolgens kies je een aantal variaties die goed bij elkaar passen, maar hou het beperkt.

Simpel hoeft niet lelijk te zijn. Less is more!

Vervolgens is een laatste goede tip om je kleding de avond vooraf al klaar te leggen. Hierdoor hoef je de volgende dag geen keuze te maken en ben je geen energie en tijd kwijt!

Ontdek mijn Inzicht van de Week.
Alleen voor de contacten van Leventje.

Jos Loock - Portret Foto

Benieuwd naar hét inzicht van de week voor je beste leven?

Als contact van Leventje krijg je de inspiratiemail met hét inzicht van de week. Dit is Exclusief voor de contacten van Leventje.
Je hebt er al een paar gemist… Doe je mee vanaf de volgende?

Je bent succesvol toegevoegd!