fbpx

Boeken Luisteren – De nieuwe manier van boeken lezen voor een succesvol leven

Ik ben groot fan van het lezen van boeken. Dit heb je ook kunnen lezen in mijn eerdere post over het de drie gewoonten voor een succesvol leven.

Het lezen van boeken heeft een enorm impact op mijn leven gehad. Een boek is namelijk een nieuwe wereld waar je induikt. Je doet nieuwe inzichten en ervaringen op zonder hier eerst voor op je bek te hoeven gaan.

Het is enorm belangrijk om elke dag weer nieuwe kennis op te doen. Ik ben ervan overtuigd dat lezen een van de belangrijkste activiteiten is om jezelf te ontwikkelen.  Mensen met grote ideeën en bijzondere inzichten kiezen er namelijk nog steeds voor om dit te verwerken in een boek.

Waarom dan geen traditioneel boek meer?

Heerlijk zo’n gedrukt boek. De kaft die op je handen rust, de vingers die over de bladzijdes gaan en de geur van het papier. Het geeft een extra beleving bij de letters die op je af komen.

Toch denk ik dat de traditionele manier van boeken lezen niet meer van deze tijd is. Een echt boek op zijn tijd is heerlijk, maar in deze tijd hebben we ook andere mogelijkheden, die zelfs een stuk beter zijn.

De meest logische ontwikkeling waar je aan denkt is waarschijnlijk het E-book die je kan lezen op je E-reader of mobiel. Een mooie vooruitgang, want je kan eenvoudig heel veel boeken meenemen en eenvoudig een stuk lezen. Toch is dit niet dé nieuwe manier van boeken lezen die ik met je wil delen…

De nieuwe manier van boeken lezen…

Is door boeken te luisteren!

Ja. Een luisterboek. Dat is dé nieuwe manier van een boek lezen en dat de komende jaren alleen maar groter gaat worden.

Luisterboeken bestaan al langere tijd, maar het is nog nooit zo makkelijk geweest om luisterboeken aan te zetten.

Wat is namelijk een vereiste om goed gebruik te maken van luisterboeken? Een luisterbibliotheek die je altijd tot je beschikking hebt. En tegenwoordig heeft iedereen die luisterbibliotheek bij zich.

Je smartphone is je beste vriend. Je smartphone kan geluid afspelen en staat in verbinding met de hele wereld. Je draagt dus al de grootste luisterbibliotheek mee die er bestaat!

Het grote voordeel van boeken luisteren

Het luisteren van boeken heeft een heel groot voordeel: het bespaart enorm veel tijd. En laat tijd dat nou datgene zijn waar wij allemaal te kort van lijken te hebben.

Wanneer heb je voor het laatst daadwerkelijk voor een lange tijd gezeten om een boek te lezen? Grote kans dat dit even geleden is of dat je daar niet vaak aan toe komt. Niet gek, want vandaag de dag hebben we allemaal een vol leven, waarbij een activiteit zoals lezen als eerste wordt geschrapt.

Juist in deze tijd met alle activiteiten die wij hebben is het luisteren van boeken een geweldige uitkomst. Een groot deel van de activiteiten op een dag vragen namelijk niet 100% onze aandacht.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de was doen? De hond uitlaten? Reizen naar werk of studie? Allemaal activiteiten die je uitvoert op de automatische piloot en waarbij je gedachten vaak ver weg zijn. Het zijn de ideale activiteiten om een luisterboek op te zetten en mee te gaan in een verhaal.

Zelf doe ik elke huishoudelijke klus terwijl ik naar een luisterboek luister. Het lijkt wel alsof kaboutertjes mijn huis schoonmaken terwijl ik midden in een verhaal zit. Het is geweldig!

Waar haal je die luisterboeken vandaan?

Het enige excuus dat ik voor je kan bedenken om geen boeken te luisteren is dat je niet weet waar je die boeken vandaag moet halen.

Tegenwoordig is het doodeenvoudig om aan een luisterboek te komen. Het internet staat er bomvol mee.

Waarschijnlijk heb je al abonnementen of apps waar luisterboeken op zijn te vinden zonder dat je het weet. Wist je bijvoorbeeld dat op YouTube veel luisterboeken zijn terug te vinden? Of dat Spotify complete luisterboeken aanbiedt?

Uiteraard is het ook mogelijk om luisterboeken gewoon te kopen zoals je met een normaal boek doet. Je betaalt gewoon per boek en kan deze vervolgens eenvoudig downloaden. Daarnaast zijn er ook grote aanbieders zoals Storytell en Audible, waar je tegen een vaste prijs meerdere boeken kan luisteren.

Geen excuus meer om niet te ‘lezen’!

Vanaf nu heb je dus geen excuus meer om geen boeken meer te lezen. Je hebt waarschijnlijk genoeg momenten in je leven dat je prima een luisterboek kan aanzetten. Het enige dat je nog hoeft te doen is een goed boek uitzoeken, je oren te openen en lekker te luisteren.

Dus…. waar wacht je op?

Geniet van het luisteren en de kaboutertjes die jouw huis schoon gaan maken!

Hi, ik ben Jos Loock

Een ondernemer die gepassioneerd is over optimaal leven.

Via Leventje.nl deel ik mijn meest waardevolle inzichten na 10+ jaar onderzoek en €100.000+ aan investeringen in zelfontwikkeling. Deze haal ik vanuit tijdloze wijsheden zoals het stoïcisme, de beste mentoren en mijn ervaringen binnen het ondernemerschap. 

Buiten Leventje.nl ben ik oprichter en eindverantwoordelijke van Proces Bouwers. Hier houd ik me dagelijks bezig met het optimaliseren van grote organisaties.

Wil je als eerste mijn nieuwste inzichten ontvangen? Laat hieronder je mailadres achter. 

Jos Loock - Portret Foto

Mijn nieuwste inzichten ontvangen in je mail?

Mijn contacten ontvangen een mail als ik een nieuw inzicht heb. Wat mij uren heeft gekost, voor jou in minuten verwerkt. Je ontvangt nooit spam. 

Je bent succesvol toegevoegd!